ABILIFY 7,5 mg/ml injektioneste, liuos 1 x 1,3 ml
Reseptilääke

ABILIFY 7,5 mg/ml injektioneste, liuos 1 x 1,3 ml

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

6,62

 
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turun alueella, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

aripipratsoli

Käyttötarkoitus

Skitsofrenian hoito sekä kaksisuuntaisen mielialahäiriön maniavaiheen hoito ja ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tabletit ja oraaliliuos otetaan yleensä kerran vuorokaudessa. Joskus hoito aloitetaan injektionesteellä, josta siirrytään mahdollisimman pian suun kautta otettaviin tabletteihin tai liuokseen. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit ja oraaliliuos otetaan aterioista riippumatta. Suussa hajoava tabletti laitetaan kielen päälle, jossa se liukenee nopeasti. Se voidaan myös sekoittaa veteen, jolloin saadaan juotava suspensio. Suussa hajoava tabletti tulee ottaa heti, kun läpipainopakkaus on avattu. Oraaliliuosta ei sekoittaa mihinkään ruoka-aineeseen ennen antamista. Lääkäri tai sairaanhoitaja pistää injektionesteen lihakseen.

Alkoholia pitää välttää lääkehoidon aikana.

Vaikutustapa

Aripipratsoli on psykoosilääke, joka vaikuttaa keskushermostossa muuttamalla siellä eräiden välittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja serotoniinin vaikutustapoja. Tila alkaa parantua useiden päivien tai muutaman viikon kuluttua hoidon alkamisesta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä uneliaisuutta, huimausta, päänsärkyä, kyvyttömyyttä pysytellä tai istua paikoillaan, rauhattomuutta, ahdistuneisuutta, unettomuutta, vapinaa, mahavaivoja, syljen liikaeritystä, väsymystä tai näön hämärtymistä. Aripipratsoli voi heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulee sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei pidä imettää.

Säilytys

Tabletit ja suussa hajoavat tabletit: Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Oraaliliuos: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Käytettävä 6 kuukauden kuluessa pakkauksen ensimmäisestä avaamisesta.

Injektioneste, liuos: Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. 

Ulkonäkö

5 mg:n tabletit: Suorakulmainen ja sininen, ja toisella puolella kaiverrus "A-007" ja "5".
10 mg:n tabletit: Suorakulmainen ja vaaleanpunainen, ja toisella puolella kaiverrus "A-008" ja "10".
15 mg:n tabletit: Pyöreä ja keltainen, ja toisella puolella kaiverrus "A-009" ja "15".
30 mg:n tabletit: Pyöreä ja vaaleanpunainen, ja toisella puolella kaiverrus "A-011" ja "30".

10 mg:n suussa hajoavat tabletit: Pyöreä ja vaaleanpunainen, toisella puolella merkintä "640"  ja sen yläpuolella merkintä "A", toisella puolella merkintä ”10”.
15 mg:n suussa hajoavat tabletit: Pyöreä ja keltainen, toisella puolella merkintä "641" ja sen yläpuolella merkintä "A", toisella puolella merkintä ”15”.

Oraaliliuos: Kirkasta, väritöntä tai vaaleankeltaista nestettä.

Injektioneste, liuos: Kirkas, väritön vesiliuos.

Selaa tätä tuoteryhmää: PSYKOOSILÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus