ALDARA 5 % emulsiovoide 12 x 250 mg
Reseptilääke

ALDARA 5 % emulsiovoide 12 x 250 mg

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

59,97
Tilaa uutiskirje ja saat 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske lääkkeitä).
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke

Vaikuttava aine

imikimodi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään visvasyylien eli kondyloomien hoitoon ulkoisissa sukuelimissä ja peräaukon ympäristössä. Lisäksi sitä käytetään ihon pienten tyvisolukasvaimien paikallishoitoon sekä aurinkokeratoosin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä voidetta käytetään visvasyyliin kolme kertaa viikossa joka toinen päivä. Hoitoa jatketaan kunnes visvasyylät ovat selvästi hävinneet, mutta yleensä ei kauempaa kuin 16 viikkoa. Tyvisolukasvaimia hoidettaessa voidetta käytetään yleensä viiden päivän jaksoina kuuden viikon ajan, ja aurinkokeratoosiin kolmesti viikossa neljän viikon ajan.

Lääkkeen ottaminen

Vältettävä voiteen joutumista silmiin, huulille ja sieraimiin. Annospusseja ei saa käyttää uudelleen avaamisen jälkeen. Kädet on pestävä huolellisesti sekä ennen levitystä että sen jälkeen

Visvasyylä

Levitetään ohuena kerroksena puhtaalle iholle ja vain syyläkohtiin, kunnes imeytynyt. Vältettävä joutumista limakalvoille. Levittämisen jälkeen vältettävä suihkussa käyntiä tai kylpemistä 6-10 h ajan, sitten pestään pois miedolla saippualla ja vedellä. Yliannostus voi aiheuttaa vaikean ihoreaktion. Yksi kerta-annospussi riittää n. 20 neliösenttimetrin käsittelyyn. Esinahan alla olevia visvasyyliä hoitavien tulee vetää esinahka taaksepäin ja pestä sen alla oleva alue päivittäin. Kondomin tai pessaarin käyttöä ei suositella yhdessä voiteen kanssa. 

Tyvisolusyöpä

Ennen levittämistä alue pestään vedellä ja miedolla saippualla ja kuivataan perusteellisesti. Voidetta levitetään riittävästi niin, että hoitokohde peittyy ja lisäksi 1 cm kasvaimen ympärille. Voide hierotaan ihoon. Levittämisen jälkeen vältettävä suihkussa käyntiä, kylpemistä tai saunaa, sitten pestään pois miedolla saippualla ja vedellä. Hoidettava ihoalue suojattava auringonvalolta.

Aurinkokeratoosi

Ennen levittämistä alue pestään vedellä ja miedolla saippualla ja kuivataan perusteellisesti. Hoitokohde peitetään voiteella, joka hierotaan ihoon. Voiteen vaikutusaikana vältettävä suihkuun ja kylpyyn menoa. Hoidettava ihoalue suojattava auringonvalolta.

Vaikutustapa

Lääke hävittää visvasyyliä ja pienentää kasvaimia sekä korjaa ihon keratoosivaurioita lisäämällä elimistön omien solujen puolustustehoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset reaktiot antokohdassa (mm. kutina, kipu, polttelu, punoitus, verenvuoto, tuntohäiriö, näppylät, ihottuma). Joskus saattaa esiintyä myös tulehduksia, päänsärkyä, pahoinvointia, lihaskipuja ja väsymystä. Jos antokohdan reaktio on voimakas, siitä tulisi ilmoittaa lääkärille mahdollista hoitotaukoa varten.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C:ssa. Annospussin sisältöä ei saa käyttää uudelleen avaamisen jälkeen.

Ulkonäkö

Valkoinen tai hieman kellertävä emulsiovoide.

Selaa tätä tuoteryhmää: IHON VIRUSTARTUNTOJEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus