ARAVA 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 30 kpl
Reseptilääke

ARAVA 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 30 kpl

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

29,33
Tilaa uutiskirje ja saat 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske lääkkeitä).
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

leflunomidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu nivelreuman hoitoon aikuisille vaikuttamaan sairauden kulkuun pitkällä aikavälillä. Sitä käytetään myös psoriaasiin liittyvän niveltulehduksen hoitoon. Tehoa ja turvallisuutta alle 18-vuotiailla ei ole tutkittu.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Aivan hoidon alussa otetaan suurehkoja vuorokausiannoksia, mutta jatkossa tullaan tavallisesti toimeen pienemmällä annostuksella.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena runsaan nesteen kera. Lääkkeen voi ottaa aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Leflunomidi vaikuttaa nivelreuman ja nivelpsoriaasin oireisiin ja taudin kulkuun immuunijärjestelmän välityksellä. Sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä ja solujen jakautumiseen vaikuttavia ominaisuuksia. Lääkkeen teho alkaa ilmetä yleensä 4-6 viikossa ja lisäparanemista voi tapahtua vielä 4-6 kuukauden hoidon jälkeenkin. Muiden reumalääkkeiden käytöstä leflunomidilääkityksen aikana on aina sovittava lääkärin kanssa. Tulehduskipulääkkeitä ja pieniannoksista kortisonilääkitystä voi yleensä käyttää samanaikaisesti.

Haittavaikutukset

Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat lievä verenpaineen nousu sekä erilaiset ruoansulatuskanavan oireet, kuten ripuli, pahoinvointi, oksentelu, suun limakalvon haavaumat ja vatsakivut. Lääke voi vähentää valkoisten verisolujen määrää sekä heikentää maksan toimintaa. Se lisää myös erilaisten infektioiden eli tulehdustautien vaaraa. Muita mahdollisia haittoja ovat mm. päänsärky, huimaus, heikotus, raajojen tuntohäiriöt, hiusten harveneminen, jännetupen tulehdukset ja erilaiset ihoreaktiot. Alkoholin käyttöä tulee lääkityksen aikana välttää.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä. Perheenlisäystä suunnittelevan miehen tulee ensin lopettaa lääkitys ns. tyhjennyshoidolla lääkärin ohjeiden mukaan. Raskautta suunnittelevan naisen tulisi neuvotella lääkärin kanssa lääkityksensä muuttamisesta.

Säilytys

Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Kellertävä tai okran värinen ja kolmikulmainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella on painatus ZBO.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
LEFLUNOMIDE ORION 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 30 fol
(Reseptilääke)
1 x 30 fol 28,83 Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
18,73 €

Selaa tätä tuoteryhmää: REUMASAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus