AZITHROMYCIN SANDOZ 40 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten 1 x 22,5 ml
Reseptilääke

AZITHROMYCIN SANDOZ 40 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten 1 x 22,5 ml

9,28
Tilaa uutiskirje ja saat 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske lääkkeitä).
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke

Tätä lääkettä ei voi valitettavasti ostaa verkkoapteekin kautta.

Vaikuttava aine

atsitromysiini

Käyttötarkoitus

Bakteereiden aiheuttamat tulehdukset esimerkiksi keuhkoissa, keuhkoputkissa, välikorvassa, nenän sivuonteloissa, nielurisoissa ja ihossa, sekä klamydia-infektio.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä otetaan yksi annos päivässä ja hoito kestää 1-5 vuorokautta. Joskus koko lääkeannos voidaan ottaa kerta-annoksena.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesilasillisen kera. Oraalisuspensiota ravistellaan hyvin ennen pullon avaamista ja sitä annostellaan pakkauksessa olevan ruiskun tai mittalusikan avulla. Lääkkeen voi ottaa ruokailun yhteydessä.

Mahahappoa neutraloivia antasidilääkkeitä ei saa ottaa samanaikaisesti atsitromysiinin kanssa, vaan vähintään kaksi tuntia ennen tai tunti jälkeen atsitromysiinin.

Vaikutustapa

Atsitromysiini on makrolidiantibiootti. Se estää bakteerien lisääntymistä, jolloin elimistön omat puolustusjärjestelmät pystyvät paremmin nujertamaan bakteerit.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivoja. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, päänsärkyä, huimausta, ihottumaa, kutinaa, nivelkipuja, aistihäiriöitä tai väsymystä. Mahdolliset haittavaikutukset, kuten huimaus ja kouristukset, huomioitava autolla ajoa harkittaessa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Imetys on lopetettava hoidon ajaksi. Hoidon aikana ja 2 päivää sen päättymisen jälkeen erittyvä maito on hävitettävä. Imetystä voidaan taas jatkaa tämän jälkeen.

Säilytys

Tabl: Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 ºC).
Oraalisuspensio: Avaamaton pullo: Alle 30 °C. Käyttövalmis suspensio: Alle 25 °C, käytettävä 10 päivän kuluessa.

Ulkonäkö

250 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, soikea, sileä molemmin puolin.
500 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, soikea, toisella puolella syvä jakouurre ja toisella puolella tavallinen jakouurre. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.
Jauhe oraalisuspensiota varten: Valkoinen tai lähes valkoinen kiteinen jauhe.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
ZITHROMAX 40 mg/ml jauhe oraalisuspensiota varten 1 x 22,5 ml
(Reseptilääke)
1 x 22,5 ml 9,53 Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
7,15 €

Selaa tätä tuoteryhmää: MAKROLIDI-ANTIBIOOTIT
© 2022 Lääketietokeskus