BUPREMYL 10 mikrog/h depotlaastari 1 x 12 kpl
Reseptilääke

BUPREMYL 10 mikrog/h depotlaastari 1 x 12 kpl

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

22,85

Ilmainen toimitus noutopisteisiin 30.9.2023 asti!
 
Lääkettä ei voi tilata verkkoapteekista. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke
Viitehinta: 23,35 €

Vaikuttava aine

buprenorfiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään muusta syystä kuin syövästä johtuvan kivun hoitoon. Lääke ei sovi äkillisen kivun lievitykseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen.

Yhden laastarin vaikutus kestää seitsemän päivän ajan. Laastarin maksimiaikutus saavutetaan kolmen päivän kuluessa. Joskus voidaan tarvita kaksikin laastaria.

Hoito voidaan aloittaa pienellä annoksella, jota nostetaan vähitellen suuremmaksi.

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään tasaiseen, karvattomaan ja kuivaan ihonkohtaan ylävartalolle tai olkavarren ulkosyrjään. Kohta ei saa olla ärtynyt eikä vaurioitunut. Jos ihokarvoja täytyy poistaa, ne leikataan saksilla eikä ajeta partaterällä. Ennen laastarin kiinnittämistä iho pestään huolellisesti puhtaalla vedellä (ilman saippuaa tai muita puhdistusaineita) ja kuivataan hyvin.

Laastari kiinnitetään ihoon välittömästi pakkauksesta ottamisen ja laastarissa olevan suojakalvon poistamisen jälkeen. Tämän jälkeen laastaria painetaan puolen minuutin ajan tiukasti kämmenellä. Laastari pitää poistaa ennen saunomista, koska ihon lämpötilan nousu lisää lääkeaineen imeytymistä elimistöön. Saunominen kannattaakin ajoittaa laastarin vaihtohetkeen. Sen sijaan uimisen, suihkun ja kylvyn ajaksi laastarin voi jättää paikoilleen, sillä laastarissa on vedenpitävä suojakalvo.

Laastari vaihdetaan seitsemän vuorokauden välein. Uusi laastari kiinnitetään eri paikkaan kuin edellinen. Samaa ihonkohtaa voi käyttää uudelleen vasta 3-4 viikon kuluttua.

Jos laastarin reunat alkavat irrota ihosta, ne voidaan kiinnittää uudelleen ihoteipillä. Jos laastarista jää iholle jälkiä irrottamisen jälkeen, jäänteet voidaan puhdistaa iholta runsaalla saippualla ja vedellä. Puhdistamiseen ei pidä käyttää alkoholia tai muita liuottimia, sillä ne voivat läpäistä ihon laastarin käytön seurauksena.

Pakkauksessa on tarkat ohjeet laastarin kiinnittämistä varten.

Laastaria ei saa puolittaa eikä leikata pienempiin osiin.

Vaikutustapa

Buprenorfiini kuuluu voimakkaisiin kipulääkkeisiin. Laastaria käytettäessä lääke imeytyy ihon lävitse verenkiertoon ja kulkeutuu keskushermostoon, jossa se vaikuttaa kipua lievittävästi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, huimaus, uneliaisuus, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kutina, punoitus ja laastarin kiinnityskohdan reaktiot. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahaluttomuutta, sekavuutta, masentuneisuutta, unettomuutta, hermostuneisuutta, ahdistuneisuutta, vapinaa, hengenahdistusta, vatsakipua, ripulia, ruoansulatusvaivoja, suun kuivumista, ihottumaa, hikoilua, lihasheikkoutta, väsymystä, voimattomuutta ja turvotuksia.

Buprenorfiini saattaa heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa, varsinkin hoidon alussa tai jos annosta nostetaan. Autoa ei pitäisi kuljettaa vuorokauden kuluessa laastarin poistamisesta, jos hoidosta on aiheutunut tarkkaavaisuuden alenemista. Pitkäaikaisen käytön lopettamiseen voi liittyä vieroitusoireita. Lääkäri huomioi tämän laastarihoidon suunnittelussa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten ei tule käyttää laastaria ilman tehokasta ehkäisyä.

Säilytys

5 mikrog/tunti ja 10 mikrog/tunti: Säilytä alle 25 °C.
20 mikrog/tunti: Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

laastari 5 mikrog/tunti: Suorakulmion muotoinen vaaleanruskea laastari, jossa on pyöristetyt kulmat ja johon on painettu sinisellä ”Buprenorphin” ja ”5 μg/h”.
laastari 10 mikrog/tunti: Suorakulmion muotoinen vaaleanruskea laastari, jossa on pyöristetyt kulmat ja johon on painettu sinisellä ”Buprenorphin” ja ”10 μg/h”.
laastari 20 mikrog/tunti: Suorakulmion muotoinen vaaleanruskea laastari, jossa on pyöristetyt kulmat ja johon on painettu sinisellä ”Buprenorphin” ja ”20 μg/h”.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
NORSPAN 10 mikrog/h depotlaastari 1 x 12 kpl
(Reseptilääke)
1 x 12 kpl 54,23 23,35 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
33,97 €
BUPRENORPHINE SANDOZ 10 mikrog/h depotlaastari 1 x 12 kpl
(Reseptilääke)
1 x 12 kpl 23,35 23,35 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
15,44 €
BUPRENORPHINE RATIOPHARM 10 mikrog/h depotlaastari 1 x 12 kpl
(Reseptilääke)
1 x 12 kpl 23,35 23,35 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
15,44 €

Selaa myös nämä tuoteryhmät: VOIMAKKAAT JA KESKIVAHVAT KIPULÄÄKKEET, IHOLLE ANNOSTELTAVAT KIPULÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus