CRYSVITA 10 mg injektioneste, liuos 1 x 1 kpl
Reseptilääke

CRYSVITA 10 mg injektioneste, liuos 1 x 1 kpl

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

2 738,25
31.3. asti Orionin keräilytuotteet -25% | 6 tuotteen ostosta Marimekon tuote. Katso kampanjan tuotteet >>

Tätä kylmäsäilytystä vaativaa lääkettä ei voi ostaa verkkokaupan kautta.

Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turun alueella, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke

Vaikuttava aine

burosumabi

Käyttötarkoitus

X‑kromosomaalisen hypofosfatemian ja tuumoriosteomalasian hoito. 

X‑kromosomaalinen hypofosfatemia on perinnöllinen sairaus, jota sairastavien elimistössä on tavallista enemmän fibroblastikasvutekijä 23:ksi (FGF23) kutsuttua hormonia, joka pienentää fosfaatin pitoisuutta veressä. Alhainen fosfaattipitoisuus saattaa estää luita kovettumasta kunnolla, aiheuttaa luiden ja nivelten kipua ja jäykkyyttä sekä estää lasten ja nuorten luita kasvamasta kunnolla.

Tuumoriosteomalasiaa sairastavilla henkilöillä on tavallista suurempi määrä tietyntyyppisten kasvainten tuottamaa hormonia nimeltä FGF23, joka alentaa fosfaatin määrää veressä. Alhainen fosfaattipitoisuus voi johtaa luiden pehmenemiseen, lihasheikkouteen, väsymykseen, luukipuun ja murtumiin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen ihon alle. Vaihtoehtoisesti lääkäri saattaa suositella, että potilas itse tai häntä hoitava henkilö antaa pistoksen.

Vaikutustapa

Burosumabi on ihmisen monoklonaalinen vasta-aine. Se kiinnittyy FGF23:een veressä ja estää sitä vaikuttamasta, mikä suurentaa veren fosfaattipitoisuutta ja lievittää sairauden oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, huimaus, mahavaivat, hammasinfektion aiheuttama märkäpesäke, yskä, hampaiden reikiintyminen, ihottuma, raaja-, selkä- ja lihaskipu, kuume, antopaikan reaktiot, lihaskouristukset ja levottomat jalat -oireyhtymä (pakottava jalkojen liikuttelemisen tarve epämukavien, kivuliaiden tai outojen tuntemusten välttämiseksi jaloissa, etenkin ennen nukahtamista tai yön aikana). Mahdollinen huimaus voi heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2–8 °C). Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman opalisoiva, väritön tai vaalean kellanruskea liuos.

Selaa tätä tuoteryhmää: MUUT AINEENVAIHDUNTALÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus