Canesten Soft Kombi 1 pehmeä emätinpuikko ja 1 % emulsiovoide 20 g
Lääke

Canesten Soft Kombi 1 pehmeä emätinpuikko ja 1 % emulsiovoide 20 g

Tuotetta on varastossamme
Lähetetään 0-2 arkipäivässä
Toimitus alk. 0 €*

19,99


Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet


Canesten Soft Kombi on yhdistelmäpakkaus, joka sisältää Canesten Soft 500 mg emätinpuikon ja Canesten 10mg/g emulsiovoiteen. Canesten Soft Kombia käytetään klotrimatsolille herkkien sienten aiheuttamien emätintulehdusten ja ulkoisten sukupuolielinten tulehduksien hoitoon. Tulehdukset ovat yleensä Candida-hiivasienen aiheuttamia ja oireita ovat mm. kutina, polttava tunne ja valkovuoto.


Käyttö ja annostus


Yksi Canesten Soft 500 mg emätinpuikko työnnetään asettimen avulla syvälle emättimeen kerta-annoksena illalla nukkumaan mennessä. Emätinpuikko on helpointa asettaa paikoilleen selinmakuulla, jalat hieman kohotettuina.

Yleensä tulehdus on sekä emättimessä että ulkoisissa sukupuolielimissä. Ulkoisten sukupuolielinten hoidossa tulee käyttää Canesten 10 mg/g emulsiovoidetta, jota levitetään ohuelti hoidettavalle alueelle 2 - 3 kertaa vuorokaudessa kunnes oireita ei enää ole ollut 3 vuorokauteen, eli yleensä yhteensä 1 - 2 viikon ajan.


Huomioitavaa


Hoitoa ei pidä aloittaa ilman lääkärin määräystä jos kyseessä on ensimmäinen emätintulehduksesi tai jos olet alle 15-vuotias.

Canesten -valmisteiden käyttöä ei suositella kuukautisten aikana.

Mikäli oireet pahenevat tai eivät ole merkittävästi parantuneet seitsemän päivän kuluessa hoidon aloituksesta, on otettava yhteys lääkäriin.

Käyttökokemusten perusteella haitallisia vaikutuksia äidille tai lapselle ei ole odotettavissa, jos tätä valmistetta käytetään raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Varotoimenpiteenä on suositeltavaa välttää klotrimatsolin käyttöä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Jos hoitoon on tarvetta kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana, on lääkärin kanssa kuitenkin neuvoteltava ennen hoidon aloittamista. Raskauden aikana ei tule käyttää asetinta. Raskauden aikana emätintulehduksen hoidossa emätinpuikot työnnetään sormella emättimeen ilman asetinta, ettei kohdunkaula vahingoittuisi.

Canesten Soft Kombi -valmistetta ei suositella käytettäväksi imetyksen aikana. Varotoimenpiteenä suositellaan, että imetys keskeytetään hoidon ajaksi.

Lue pakkausselosteesta lääkkeen yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa sekä haittavaikutuksista.


Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä 

Canesten Soft Kombi 1 pehmeä emätinpuikko ja 1 % emulsiovoide 20 g Tuotteen lisätiedot

Vaikuttava lääkeaine Klotrimatsoli

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Hiivatulehdus, Hiivatulehdus