DIENORETTE 2/0,03 mg tabletti, kalvopäällysteinen 3 x 28 fol
Reseptilääke

DIENORETTE 2/0,03 mg tabletti, kalvopäällysteinen 3 x 28 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

24,63
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

dienogesti, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy ja aknen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tabletteja otetaan 28 vrk:n jaksoissa ilman taukoa; ensin otetaan 21 päivän ajan päivittäin yksi valkoinen tabletti, joka sisältää hormoneja, ja sen jälkeen seitsemänä päivänä vihreä tabletti, jossa ei ole varsinaisia vaikuttavia aineita. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ruokailusta riippumatta joka päivä suunnilleen samaan aikaan, tarvittaessa pienen vesimäärän kanssa.

Vaikutustapa

Etinyyliestradioli on estrogeeni ja dienogesti on keltarauhashormoni. Valmisteen ehkäisyteho perustuu useiden tekijöiden yhteisvaikutukseen, mutta tärkeimpiä ovat ovulaation eli munasolun irtoamisen estyminen ja kohdunkaulan eritteen muuttuminen. Valmiste lievittää mieshormoneista johtuvaa naisten aknea.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä tai rintojen kipua.

Yhdistelmäehkäisytabletit lisäävät veritulppien riskiä. Lääkäriin on otettava heti yhteyttä, jos ilmenee laskimotukoksen oireita, kuten äkillisesti alkanutta, selittämätöntä hengenahdistusta, nopeutunutta hengitystä, äkillistä yskää, pistävää rintakipua, vaikeaa pyörrytystä/huimausta, nopeaa tai epäsäännöllistä sydämen sykettä, jalan kipua, arkuutta, turvotusta, lisääntynyttä lämmöntunnetta, ihon värin muutoksia tai punoitusta. Näin on meneteltävä myös, jos esiintyy valtimotukosten oireita, kuten kasvojen, käsivarren tai jalan äkillistä tunnottomuutta tai heikkoutta, äkillistä kävelyn vaikeutumista, tasapainon tai koordinaation menetystä, äkillisiä sekavuus, puhe- tai ymmärtämisvaikeuksia, äkillistä näön heikentymistä, äkillistä voimakasta tai pitkittynyttä päänsärkyä, jonka syytä ei tiedetä, kipua tai epämiellyttävää/paineen/puristuksen/täysinäisyyden tunnetta rinnassa, käsivarressa tai rintalastan takana, selkään, leukaan, kurkkuun, käsivarteen ja/tai vatsaan säteilevää epämiellyttävää tunnetta, täyteläisyyden, ruoansulatushäiriöiden tai tukehtumisen tunnetta, hikoilua, pahoinvointia, oksentelua, erittäin voimakasta heikkouden tunnetta, ahdistuneisuutta tai masennusta.

Raskaus ja imetys

​​​​​​​Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Vaikuttavat tabletit: Valkoinen, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti. Läpimitta noin 5,0 mm.

Lumetabletit: Vihreä, pyöreä kalvopäällysteinen tabletti. Läpimitta noin 5,0 mm.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: RASKAUDEN EHKÄISYYN TARKOITETUT LÄÄKKEET, AKNEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus