EFIENT 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 28 fol
Reseptilääke

EFIENT 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 28 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

59,17
31.3. asti Orionin keräilytuotteet -25% | 6 tuotteen ostosta Marimekon tuote. Katso kampanjan tuotteet >>
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turun alueella, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke

Vaikuttava aine

prasugreeli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ehkäisemään aivohalvausta ja uutta sydänkohtausta henkilöillä, joilla on jo ollut sydäninfarkti tai rintakipukohtaus ja joille on tehty sepelvaltimoiden pallolaajennus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi lääkeannos päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena ruoan kanssa tai ilman ruokaa; ei saa murskata eikä pilkkoa. Hoidon aikana ilmaantuvista epätavallisista verenvuodoista tulee ilmoittaa lääkärille. Haavat vuotavat verta tavallista pitempään.

Vaikutustapa

Prasugreeli vaikuttaa veressä olevien verihiutaleiden toimintaan ja vähentää veren hyytymistaipumusta. Näin veritulppien muodotuminen sekä aivohalvauksen ja sydänkohtauksen vaara vähenee. Yleensä samanaikaisesti käytetään myös asetyylisalisyylihappoa eli aspiriinia, joka tehostaa prasugeelin vaikutusta.

Haittavaikutukset

Verenvuodon tyrehtyminen voi lääkityksen aikana kestää tavallista pitempään. Ihon tai limakalvon pintahaava voi vuotaa tavallista pitempään. Potilaan kerrottava Efient-hoidostaan häntä hoitaville lääkäreille ja hammaslääkäreille ennen leikkausta ja ennen minkä tahansa uuden lääkkeen käytön aloittamista.

Lääke voi lisätä mahan tai suolen verenvuotoa, nenäverenvuotoja ja mustelmanmuodostusta. Lisäksi virtsa voi muuttua verestä punertavaksi. Kaikista epätavallisista verenvuodoista on ilmoitettava lääkärille.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käytöstä raskauden ja imetyksen aikana tulee neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä ilmalle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

5 mg tabl.: Keltainen, pitkänomainen, kuusikulmainen tabletti, jossa toisella puolella on merkintä ”5 MG” ja toisella ”4760”.
10 mg tabl.: Beige, pitkänomainen, kuusikulmainen tabletti, jossa toisella puolella on merkintä ”10 MG” ja toisella ”4759”.

Selaa tätä tuoteryhmää: MUUT SYDÄN- JA VERENKIERTOELINTEN LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus