ELOCON 0,1 % emulsiovoide 1 x 50 g
Reseptilääke

ELOCON 0,1 % emulsiovoide 1 x 50 g

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

7,44
-15% alennus kun tilaat uutiskirjeen
etu ei koske lääkkeitä
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turun alueella, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke

Vaikuttava aine

mometasoni

Käyttötarkoitus

Valmisteita käytetään paikallisesti vaikeisiin ja kutiaviin ihon ja päänahan sairauksiin, tulehduksiin ja allergioihin silloin, kun ei ole vaaraa ihon märkimisestä. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat mm. psoriasis, eräät muut ihosairaudet sekä erilaiset ihotulehdukset ja allergiset ihottumat. Liuos iholle on tarkoitettu hiuspohjaan ja muille karvaisille ihon alueille hoitamaan punoittavaa, kutisevaa ja usein hilseilevää ihottumaa. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää äskettäin alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin. Voidetta käytetään lähinnä hilseilevän kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihon kohtiin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä levitetään ihottuma-alueelle yleensä kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä levitetään ohuelti hoidettavalle ihon alueelle - sitä ohuempi kerros, mitä ohuempi käsiteltävä ihon kohta on. Erityisen tarkka kannattaa olla hoidettaessa kasvojen, kaulan, taivealueiden tai sukuelinten ihoa. Lääkkeen joutumista silmiin on varottava. Päänahkaa käsitellään siten, että hiuksiin tehdään jakauksia, joihin liuosta tiputetaan. Liuos hierotaan sitten sormenpäillä kevyesti päänahkaan.

Vaikutustapa

Lääke vähentää paikallisesti ihon tulehdusta, kutinaa ja punoitusta.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke aiheuttaa melko vähän haittavaikutuksia. Käsiteltyä ihoa voi poltella tai pistellä tai iho voi lähinnä pitkäaikaiskäytössä ohentua. Jos iho ärtyy tai herkistyy lääkityksen aikana, saatetaan hoito joutua keskeyttämään.

Raskaus ja imetys

Valmisteen käyttämisestä raskauden ja imetyksen aikana on neuvoteltava lääkärin kanssa. Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana suurten ihoalueiden hoitoon.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Emulsiovoide: Emulsiovoide on valkoinen, pehmeä emulsiovoide.

Voide: Voide on valkoinen, läpikuultamaton.

Liuos iholle: Liuos on väritön tai kellertävä, tasainen, sakea.

Selaa tätä tuoteryhmää: IHOTULEHDUSTA HOITAVAT, PAIKALLISESTI KÄYTETTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus