Frontline Vet sumute iholle ulkoloisten häätöön
Lääke

Frontline Vet sumute iholle ulkoloisten häätöön

Tuotetta on varastossamme
Lähetetään 0-2 arkipäivässä
Toimitus alk. 0 €*

alk. 26,44
Ilmaiset toimitukset noutopisteisiin 26.5. asti


Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet


ITSEHOITOLÄÄKE

Frontline vet 2,5 mg/ml sumute iholle on tarkoitettu koiran ja kissan kirppujen ja punkkien häätöön ja ennaltaehkäisyyn sekä koiran ja kissan täiden ja väiveiden häätöön. Sen vaikuttava aine on fiproniili.

Frontline vet suojaa koiria tehokkaasti punkeilta 3-5 viikkoa ja kirpuilta 1-3 kuukautta riippuen ympäristön syöpäläismäärästä.

Käyttö ja annostus:

Eläimen koko turkki suihkutetaan 10-20 cm:n etäisyydeltä.

Annostus: 3-6 ml (7,5-15 mg vaikuttavaa ainetta) painokiloa kohti. (3 ml/kg lyhytkarvaisia ja 6 ml/kg pitkäkarvaisia eläimiä varten). Tämä tarkoittaa 6-12 pumppausta/painokilo 100 ml:n pullosta ja 2-4 pumppausta/painokilo 250 ml:n ja 500 ml:n pullosta.

Uusintakäsittelyä ei saa tehdä useammin kuin joka 4. viikko, koska lyhyemmistä hoitoväleistä ei ole tehty tutkimuksia.

Huomioitavaa:

- Frontline vet -sumutetta ei saa käyttää alle 8-viikkoisilla koiran- eikä kissanpennuilla
- Ei saa käyttää kantaville ja imettäville nartuille, eikä tiineille ja imettäville kissoille, koska tutkimukset tästä puuttuvat
- Ei saa käyttää kaneille
- Haittavaikutukset >>

Tutustu tästä lääkkeen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

 

Frontline Vet sumute iholle ulkoloisten häätöön Tuotteen lisätiedot

Ainesosat - (Tarkista ajantasainen luettelo tuotteesta)

Ainesosat >>

Vaikuttava lääkeaine Fiproniili
Pakkausseloste

PAKKAUSSELOSTE

Frontline vet 2,5 mg/ml sumute iholle, liuos

1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

MYYNTILUVAN HALTIJA

Merial

29 avenue Tony Garnier

69007 Lyon

Ranska

VALMISTAJA

Merial

4 chemin du Calquet

31057 Toulouse

Ranska

2. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Frontline vet 2,5 mg/ml sumute iholle, liuos

3. VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

1 ml sisältää:

Fiproniili 2,5 mg, kopovidoni, isopropanoli, puhdistettu vesi.

4. KÄYTTÖAIHEET

Koiran ja kissan kirppujen (Ctenocephalides felis) ja puutiaisten (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) häätö ja ennaltaehkäisy.

Koiran täiden (Linognathus setosus) ja koiran ja kissan väiveiden (Trichodectes canis, Felicola subrostratus) häätö.

5. VASTA-AIHEET

Ei tule käyttää alle 8-viikkoisilla koiranpennuilla ja kissanpennuilla, koska tutkimustuloksia alle 8 viikon ikäisten pentujen hoidosta ei ole.

Ei saa hoitaa kaneja, koska näillä on esiintynyt haittavaikutuksia ja kuolemantapauksia.

6. HAITTAVAIKUTUKSET

Hyvin harvinaisissa tapauksissa on esiintynyt paikallisia ihoreaktioita, silmien ärtymistä, lisääntynyttä syljeneritystä, ohimeneviä hermosto-oireita (tuntoherkkyyttä, masennusta ja rauhattomuutta) oksentelua tai hengitysvaikeuksia. Jos kissa nuolee itseään, syljeneritys voi olla runsasta jonkin aikaa, joka pääasiassa johtuu kantaja-aineesta.

7. KOHDE-ELÄINLAJIT

Koira ja kissa.

8. ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

TIINEYS JA IMETYS

EI SAA KÄYTTÄÄ KANTAVILLE JA IMETTÄVILLE NARTUILLE, EIKÄ TIINEILLE JA IMETTÄVILLE KISSOILLE, KOSKA TUTKIMUKSET TÄSTÄ PUUTTUVAT.

ANNOSTUS

3-6 ml (7,5-15 mg vaikuttavaa ainetta) painokiloa kohti (3 ml/kg lyhytkarvaisia ja 6 ml/kg pitkäkarvaisia eläimiä varten). Tämä tarkoittaa 6-12 pumppausta/painokilo 100 ml:n pullosta ja 2-4 pumppausta/painokilo 250 ml:n ja 500 ml:n pullosta.

Uusintakäsittelyä ei saa tehdä useammin kuin joka 4. viikko, koska lyhyemmistä hoitoväleistä ei ole tehty tutkimuksia.

ANTOTAPA

Vain ulkoiseen käyttöön. Eläimen koko turkki suihkutetaan 10-20 cm:n etäisyydeltä.

Suihkutetaan vastakarvaan siten, että koko turkki kastuu. Vältettävä suihkuttamista eläimen silmiin. Neste hierotaan turkkiin siten, että se pääsee kosketukseen ihon kanssa. Turkin annetaan kuivua normaalisti, estä eläintä nuolemasta märkää turkkia. Pyyhettä ei käytetä.

Frontline vet suojaa koiria tehokkaasti puutiaisilta 3-5 viikkoa ja kirpuilta 1-3 kuukautta riippuen ympäristön syöpäläismäärästä. Frontline vet suojaa kissaa tehokkaasti puutiaisilta 2 viikkoa ja kirpuilta 3-5 viikkoa riippuen ympäristön syöpäläismäärästä. Fiproniili pysyy turkissa noin 7 viikkoa, ellei eläintä kylvetetä useammin kuin 14 vrk:n välein.

9. ANNOSTUSOHJEET

Eläimet käsitellään hyvin ilmastoidussa tilassa. Tulenarka, älä hoida tulen ääressä. Käsittelyn aikana ei saa polttaa, juoda tai ruokailla. Käytettävä käsineitä. Kädet on pestävä käsittelyn jälkeen. Vältettävä aineen joutumista silmiin tai rikkoontuneelle iholle. Jos ainetta joutuu silmään, huuhdellaan silmää heti runsaalla vedellä. Jos ärsytys jatkuu, on otettava yhteyttä lääkäriin. Roiskeet iholta pestään vedellä ja saippualla. Lapsia on estettävä käsittelemästä eläintä, kunnes turkki on kokonaan kuivunut. Tästä syystä on suositeltavaa että eläin hoidetaan illalla, eikä eläimen anneta nukkua omistajan, varsinkaan lapsen kanssa.

Vältä tuotteen joutumista eläimen silmiin. Eläimet eivät saa nuolla toisiaan hoidon jälkeen.

Koirien ei pidä uida vesistössä kahteen päivään lääkekäsittelyn jälkeen. Yksittäiset punkit saattavat pureutua käsitellyn koiran tai kissan ihoon. Näin ollen tarttuvan taudin ehkäisystä ei voida olla täysin varmoja.

Koska kirput esiintyvät myös tartunnan saaneen eläimen ympäristössä (nukkumapaikoilla, matoissa ja huonekaluilla) on tärkeää imuroida tai/ja käsitellä ne sopivalla hyönteismyrkyllä.

11. SÄILYTYSOLOSUHTEET

Säilytä alle 25 C. Älä käytä pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

13. ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Käyttämättä jäänyt valmiste on toimitettava hävitetäväksi apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle.

Fiproniili voi vaikuttaa haitallisesti vedessä eläviin pieneliöihin. Tästä syystä on vältettävä tuotteen tai tyhjien pakkausten joutumista vesistöihin tai ojiin.

14. PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

2011-03-31


Selaa tätä tuoteryhmää: Matolääkkeet ja ulkoloisten häätö sekä punkkituotteet