HERCEPTIN 600 mg injektioneste, liuos 1 x 1 kpl
Reseptilääke

HERCEPTIN 600 mg injektioneste, liuos 1 x 1 kpl

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

2 076,95
Tilaa uutiskirje ja saat 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske lääkkeitä).

Tätä kylmäsäilytystä vaativaa lääkettä ei voi ostaa verkkokaupan kautta.

Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Tiettyjen rinta- ja mahasyöpätyyppien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa lääkkeen suoneen tai ihon alle.

Vaikutustapa

Trastutsumabi on humanisoitu monoklonaalinen IgG1-vasta-aine, joka käynnistää solunsisäisen reaktioketjun ja estää syöpäsolujen lisääntymistä tietyissä syöpätyypeissä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat erilaiset tulehdukset, painon aleneminen, ruokahaluttomuus, unettomuus, päänsärky, huimaus, tuntoharhat, makuhäiriöt, verenpaineen heittelyt, kuumat aallot, silmä -tai sydänoireet, vapina, hengitystieoireet, mahavaivat, voimattomuus, rintakehän kipu, vilunväristykset, väsymys, turvotus, nivel- ja lihaskivut, iho-oireet, hiusten lähtö ja kynsiongelmat. Joskus voi esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, huonovointisuutta, mielialan muutoksia, lihaskouristuksia sekä selkä-, luu-, raaja- tai niskakipua. Herceptinin käytön yhteydessä tiedetään esiintyvän lääkkeen antoon liittyviä reaktioita, joiden esiintymisriskiä voidaan pienentää esilääkityksellä. Jos hoidon aikana ilmenee ajokykyä heikentäviä oireita, autolla ajoa on vältettävä, kunnes oireet häviävät.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkkeen käytön aikana ja seitsemän kuukauden ajan sen päättymisestä ei saa imettää. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä Herceptin-hoidon aikana ja vähintään seitsemän kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Infuusiokuiva-aine: Jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Injektioneste: Jääkaapissa (2 °C – 8 °C), ei saa jäätyä. Ulkopakkauksessa, herkkä valolle. Kun ihon alle annettava Herceptin-valmiste on otettu jääkaapista, se on käytettävä 6 tunnin kuluessa eikä sitä saa säilyttää yli 30 °C:n lämpötilassa.

Ulkonäkö

Infuusiokuiva-aine: Valkoinen tai vaaleankeltainen kylmäkuivattu jauhe.

Injektioneste: Kirkas tai hieman maitomainen, väritön tai kellertävä liuos.

Selaa tätä tuoteryhmää: SYTOSTAATIT JA MUUT SYÖPÄLÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus