H&W FSH pikatesti (Virtsa) 2 kpl

H&W FSH pikatesti (Virtsa) 2 kpl

Tuotetta on varastossamme
Lähetetään 0-2 arkipäivässä
Toimitus alk. 0 €*

19,00


H&W FSH pikatesti on luotettava testi follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) määrittämiseen virtsasta. Naisten vaihdevuosien havaitsemisen tueksi.

FSH pikatesti (Virtsa) on kromatografinen immunomääritys follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) kvalitatiiviseen määrittämiseen virtsasta. Vaihdevuosien havaitsemisen tueksi. Määritys suoritetaan virtsaamalla testin imukykyiseen päähän tai upottamalla se virtsaan ja lukemalla tulos (3 min päästä) värillisistä viivoista.

Testin päävaiheet:

- Testauksen aloituspäivä määritetään (ohjeet pakkausselosteessa)
- Virtsanäyte (mieluiten aamuvirtsa)
- Testipuikko kastetaan virtsanäytteeseen TAI testipuikko viedään suoraan virtsasuihkuun
- Tulos luetaan 3 minuutin päästä testin väriviivoista:

Lue käyttöohje huolella ennen testausta. 

POSITIIVINEN: Kaksi viivaa näkyy ja testiviiva on samanvärinen tai tummempi kuin kontrolliviiva.

NEGATIIVINEN: Kaksi viivaa näkyy ja testiviiva on vaaleampi kuin kontrolliviiva. Testin raja-arvo on 25 mIU/ml.

Tulos tulkitaan pakkausselosteessa olevan taulukon perusteella

Vaihdevuodet (menopaussi) tarkoittavat kuukautisten päättymistä, mutta niitä diagnosoidaan yleensä vasta vuosi kuukautisvuotojen päättymisen jälkeen. Ajanjaksoa, joka edeltää menopaussia ja joka jatkuu 12 kuukautta sen jälkeen, nimitetään perimenopaussiksi. Monet naiset kokevat tämän ajanjakson aikana oireita, joita ovat muun muassa kuumat aallot, epäsäännöllinen kuukautiskierto, unihäiriöt, emättimen kuivuus, hiustenlähtö, ahdistuneisuus ja mielialan vaihtelut, ohimenevä muistinmenetys ja uupumus.

Perimenopaussin alkaminen johtuu naisen kehossa tapahtuvista kuukautiskiertoa säätelevien hormonien tasojen muutoksista. Kun elimistö tuottaa yhä vähemmän estrogeenia, follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) tuotanto lisääntyy. FSH säätelee normaalisti naisen munasolujen kehittymistä. Sen vuoksi FSH:n testaaminen voi auttaa määrittämään, onko nainen perimenopaussivaiheessa. Jos nainen tietää olevansa perimenopaussivaiheessa, hän voi toimia sen mukaisesti pitääkseen kehonsa terveenä ja välttääkseen menopaussiin liitettyjä terveysriskejä (mm. osteoporoosi, kohonnut verenpaine ja kolesteroli, sekä lisääntynyt sydänsairauksien riski)

Huomioitavaa

Tarvitset näytteenkeräysastian jos valitset vaihtoehdon testata kastamalla testipuikko virtsaan. Astian kuuluu olla puhdas ja kuiva. Esimerkiksi posliininen kahvikuppi käy hyvin.

Jos sinulla edelleen on kuukautisvuotoa joka kuussa, tee ensimmäinen testi kuukautiskiertosi ensimmäisellä viikolla (päivät 2–7, kun päivä 1 on kuukautisten ensimmäinen päivä). Jos tulos on negatiivinen, mutta oireet jatkuvat, tee toinen testi viikkoa myöhemmin. Jos sinulla ei enää ole säännöllisiä kuukautisia, voit tehdä testin mihin aikaan kuukaudesta tahansa ja tehdä toisen testin viikkoa myöhemmin.

Markkinoija: H&W Biotech Oy

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Testit ja mittarit, H&W Kotitestit