ISTURISA 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 60 fol
Reseptilääke

ISTURISA 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 60 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

1 911,71
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

osilodrostaatti

Käyttötarkoitus

Cushingin oireyhtymän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Osilodrostaatti salpaa tärkeintä entsyymiä, joka muodostaa kortisolia lisämunuaisissa. Siten Cushingin oireyhtymään liittyvä kortisolin liikatuotanto vähenee ja oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pienentynyt ruokahalu, päänsärky, huimaus, verenpaineen lasku, mahavaivat, ihottuma, turvotus ja uupumus. Joskus voi esiintyä myös pyörtymistä, sydämen tihälyöntisyyttä, aknea, liiallista karvankasvua tai sairauden tunnetta. Autolla ei saa ajaa, jos ilmenee huimausta tai uupumusta.

Raskaus ja imetys

Ei pidä käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään yhden viikon ajan hoidon lopettamisen jälkeen on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetystä voi jatkaa aikaisintaan yhden viikon kuluttua hoidon lopettamisesta.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Isturisa 1 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”Y1” ja toisella ”NVR”. Läpimitta noin 6,1 mm.

Isturisa 5 mg kalvopäällysteiset tabletit
Keltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”Y2” ja toisella ”NVR”. Läpimitta noin 7,1 mm.

Isturisa 10 mg kalvopäällysteiset tabletit
Vaalean oranssinruskea, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä ”Y3” ja toisella ”NVR”. Läpimitta noin 9,1 mm.

Selaa tätä tuoteryhmää: MUUT AINEENVAIHDUNTALÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus