JINARC 15 mg + 45 mg tabletti 28+28 fol
Reseptilääke

JINARC 15 mg + 45 mg tabletti 28+28 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

1 561,91
Ilmainen toimitus Postnordin noutopisteisiin 23.6. asti.
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke

Vaikuttava aine

tolvaptaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään munuaisten monirakkulataudin hoitoon. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään veden kanssa. Niitä ei saa pureskella. Greippimehua ei saa ottaa samaan aikaan. Aamuannos otetaan vähintään 30 minuuttia ennen aamupalaa. Päivän toinen annos voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Hoidon aikana on erityisen tärkeää juoda riittävästi, ettei elimistö pääse kuivumaan.

Vaikutustapa

Lääke hidastaa munuaisrakkulataudin etenemistä ja suurentaa virtsamääriä estämällä vasopressiini-hormonin eritystä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat runsastunut juominen, päänsärky, huimaus, ripuli, suun kuivuminen, tihentynyt virtsaamistarve ja suurentuneet virtsamäärät, uupumus ja jano. Joskus saattaa esiintyä myös elimistön kuivumista, veren suola- ja muiden arvojen muutoksia, ruokahalun heikentymistä, unettomuutta, sydämentykytystä, hengitysvaikeuksia, mahaoireita, maksan toiminnan muutoksia, ihottumaa, kutinaa, lihaskouristuksia, voimattomuuta ja painonlaskua.

Maksan toimintaa seurataan tiheästi siinä tapahtuvien muutosten varalta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on huolehdittava tehokkaasta raskauden ehkäisystä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

Jinarc 15 mg tabletit

Sininen, kolmionmuotoinen (pitempi lävistäjä: 6,58 mm, lyhyempi lävistäjä: 6,20 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”15”.

Jinarc 30 mg tabletit

Sininen, pyöreä (halkaisija: 8 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”30”.

Jinarc 45 mg tabletit

Sininen, neliönmuotoinen (sivu 6,8 mm, pitempi lävistäjä 8,2 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”45”.

Jinarc 60 mg tabletit

Sininen, muunnetun suorakulmion muotoinen (pitempi lävistäjä 9,9 mm, lyhyempi lävistäjä 5,6 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”60”.

Jinarc 90 mg tabletit

Sininen, viisikulmion muotoinen (pitempi lävistäjä 9,7 mm, lyhyempi lävistäjä 9,5 mm), lievästi kupera, toisella puolella merkinnät ”OTSUKA” ja ”90”.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: MUUT AINEENVAIHDUNTALÄÄKKEET, MUUT VIRTSATEIDEN SAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus