Kalcipos 500 mg
Lääke

Kalcipos 500 mg

Tuotetta on varastossamme
Lähetetään 0-2 arkipäivässä
Toimitus alk. 0 €*

alk. 6,71
1 kpl = 6 710,00 €


Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
1 kpl = 6 710,00 €


Kalcipos 500 mg tabletteja käytetään osteoporoosin ehkäisyyn ja hoitoon, kalsiuminpuutteen hoitoon ja kalsiumin tarpeen ollessa lisääntynyt. Mikäli ravinnosta ei saada riittävästi kalsiumia, kalsiumlääkitys on tarpeen.

Suuria kalsiumannoksia voidaan käyttää myös fosfaatinsitojina silloin kun munuaisten toiminta on heikentynyt ja veren fosfaattipitoisuus nousee (hyperfosfatemia).


Käyttö ja annostus


Lisääntynyt kalsiumin tarve ja kalsiuminpuute:

Aikuiset: 1 tabletti 1 - 3 kertaa päivässä.

Lapset: 1 tabletti 1 - 2 kertaa päivässä.

Osteoporoosi: 1 tabletti 1 - 3 kertaa päivässä.

Tabletit voidaan niellä kokonaisina, jaettuina tai murskattuina. Kalcipos -tabletin saa ottaa aikaisintaan kaksi tuntia runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävien ruoka-aineiden nauttimisen jälkeen. Oksaalihappoa on runsaasti mm. pinaatissa ja raparperissa, ja fytiinihappoa taas kokojyväviljassa.


Huomioitavaa


Kalcipos -tabletin saa ottaa aikaisintaan 2 tuntia runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävien ruoka-aineiden nauttimisen jälkeen.

Kalcipos 500 mg -tabletteja voidaan käyttää raskauden aikana. Riittävä ravinnosta ja kalsiumlisästä saatava päivittäinen kalsiumannos raskauden aikana on tavallisesti 1000 - 1300 mg. Päivittäisannos ei kuitenkaan saa ylittää 1500 mg:aa.

Imetyksen aikana sopiva ravinnosta ja kalsiumlisästä saatava kalsiumannos on tavallisesti 1000 - 1300 mg. Kalsium erittyy äidinmaitoon, mutta ei todennäköisesti vaikuta lapseen.

 

Lue pakkausselosteesta lääkkeen yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa sekä haittavaikutuksista.


Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä 

Kalcipos 500 mg Tuotteen lisätiedot

Vaikuttava lääkeaine Kalsium

Selaa tätä tuoteryhmää: Kalkkivalmisteet