MEDIKINET 10 mg tabletti 1 x 30 fol
Reseptilääke

MEDIKINET 10 mg tabletti 1 x 30 fol

12,80
Lääkettä ei voi tilata verkkoapteekista. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Tätä lääkettä ei voi valitettavasti ostaa verkkoapteekin kautta.

Vaikuttava aine

metyylifenidaatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ylivilkkauden ja tarkkaavaisuushäiriön (ADHD) lääkehoitoon yli 6-vuotiailla lapsilla ja nuorilla. Ennen hoidon aloittamista lääkäri varmistuu siitä, että kyse on juuri kyseisestä ongelmasta, ja että lääkitys on siihen soveltuva hoitokeino. Lääkettä ei saa käyttää normaalien väsymystilojen ehkäisyyn eikä hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina tai puolitettuina nesteen kanssa joko aterioiden yhteydessä tai niiden jälkeen. Tabletit tulisi ottaa joka päivä samaan aikaan aterioihin nähden, mieluiten aterian aikana tai heti sen jälkeen.
Alkoholin käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Metyylifenidaatti on keskushermoston toimintaa kiihdyttävä lääke eli stimulantti. Se kuitenkin vaikuttaa ylivilkkaan potilaan aivoissa rauhoittavasti, mutta sen tarkkaa vaikutustapaa ylivilkkauden hoidossa ei tunneta. Lääke vähentää rauhattomuutta ja parantaa lasten keskittymiskykyä. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, hermostuneisuus ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös nenänielun tulehdusta, ruokahaluttomuutta, painon laskua, verenpaineen muutoksia, mielialahäiriöitä, huimausta, liikehäiriöitä, uneliaisuutta, sydänongelmia, yskää, nielun ja kurkunpään kipua, hampaiden narskuttelua, nivelkipua, kuumetta, mahavaivoja, suun kuivumista, kutinaa, hiustenlähtöä, ihottumaa tai lievää pituus- tai painonkehityksen hidastumista. Jos esiintyy pitkittyneitä (kesto yli 2 tuntia) ja kivuliaita erektioita, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Saattaa heikentää ajokykyä. Koneiden käyttöä ja ajamista vältettävä, jos ilmenee ajokykyä heikentäviä vaikutuksia, kuten huimausta, uneliaisuutta tai näköhäiriöitä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Medikinet 5 mg tabletit
Valkoinen, pyöreä tabletti, jonka molemmilla puolilla on päistä lovettu jakouurre ja kohokirjaimin merkintä “S” jakouurteen molemmin puolin.
Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Medikinet 10 mg tabletit
Valkoinen, pyöreä tabletti, jonka molemmilla puolilla on päistä lovettu jakouurre ja kohokirjaimin merkintä “M” jakouurteen molemmin puolin.
Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Medikinet 20 mg tabletit
Valkoinen, pyöreä tabletti, jonka molemmilla puolilla on päistä lovettu jakouurre ja kohokirjaimin merkintä “L” jakouurteen molemmin puolin.
Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Selaa tätä tuoteryhmää: YLIVILKKAUTTA JA MUITA ADHD-OIREITA LIEVITTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus