METHYLPHENIDATE SANDOZ 18 mg depottabletti 1 x 30 kpl
Reseptilääke

METHYLPHENIDATE SANDOZ 18 mg depottabletti 1 x 30 kpl

31,08
Lääkettä ei voi tilata verkkoapteekista. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke
Viitehinta: 18,05 €

Tätä lääkettä ei voi valitettavasti ostaa verkkoapteekin kautta.

Vaikuttava aine

metyylifenidaatti

Käyttötarkoitus

Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriön (ADHD) hoito yli 6-vuotiailla lapsilla ja nuorilla. Ennen hoidon aloittamista lääkäri varmistuu siitä, että kyse on juuri kyseisestä ongelmasta, ja että lääkitys on siihen soveltuva hoitokeino.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti päivän lääkeannos otetaan kerralla aamuisin. Lääkkeen käyttö lopetetaan yleensä murrosiässä. Lääkettä ei saa käyttää alle 6-vuotiailla eikä hoitoa aloiteta aikuisiässä.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit otetaan ruokailusta riippumatta. Ne on nieltävä kokonaisina, eli niitä ei saa murskata, jakaa eikä pureskella. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Lääkkeen pitkäaikaisen käytön mahdollisia haittoja ei tunneta tarkoin. Alkoholin käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Metyylifenidaatti kiihdyttää tiettyjen alitoimivien aivojen osien toimintaa. Se voi parantaa tarkkaavuutta ja keskittymiskykyä sekä vähentää impulsiivista käyttäytymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, hermostuneisuus ja unettomuus. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun sekä paino- ja pituuskasvun muutoksia, tunnetilojen muutoksia, nykimis- ja muita liikehäiriöitä, uneliaisuutta, huimausta, mahavaivoja, kutinaa, ihottumaa, hiustenlähtöä, verenpaineen muutoksia, yskää, suunielun kipua, suun kuivumista, nivelkipua, kuumetta tai sydämentykytystä. Mahdolliset huimaus, uneliaisuus ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos esiintyy pitkittyneitä (kesto yli 2 tuntia) ja kivuliaita erektioita, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Avaamattomana ei erityisiä säilytysohjeita. Purkin avaamisen jälkeen, säilytä alle 25 °C. Lääke säilyy avattuna 6 kuukautta.

Ulkonäkö

18 mg depottabletit: Vaaleankeltainen, pyöreä, kalvopäällystetty tabletti (halkaisija 8 mm) jossa on näkyvä, pieni, pyöreä aukko toisella puolella.
27 mg depottabletit: Vaaleanharmaa, pyöreä, kalvopäällystetty tabletti jossa on pieni, pyöreä aukko toisella puolella.
36 mg depottabletit: Valkoinen, pyöreä, kalvopäällystetty tabletti (halkaisija 10 mm) jossa on näkyvä, pieni, pyöreä aukko toisella puolella. 
54 mg depottabletit: Punainen, pyöreä, kalvopäällystetty tabletti (halkaisija 10 mm) jossa on näkyvä, pieni, pyöreä aukko toisella puolella

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
CONCERTA 18 mg depottabletti 1 x 30 kpl
(Reseptilääke)
1 x 30 kpl 27,18 18,05 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
17,74 €
METHYLPHENIDATE MYLAN 18 mg depottabletti 1 x 30 kpl
(Reseptilääke)
1 x 30 kpl 17,55 18,05 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Peruskorvaus 40 %
11,96 €
METHYLPHENIDATE MYLAN 18 mg depottabletti 1 x 30 kpl
(Reseptilääke)
1 x 30 kpl 17,00 18,05 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
11,63 €

Selaa tätä tuoteryhmää: YLIVILKKAUTTA JA MUITA ADHD-OIREITA LIEVITTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus