MIFEGYNE 200 mg tabletti 3 x 1 fol
Reseptilääke

MIFEGYNE 200 mg tabletti 3 x 1 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

117,26
Ilmaiset toimitukset Postin noutopisteisiin 14.7.2024 asti.
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

mifepristoni

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään raskauden keskeytykseen tai sen valmisteluun sairaaloissa. Lääkkeellä voidaan myös käynnistää synnytys, jos sikiö on kuollut.

Annostus

Lääkäri harkitsee annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään veden kera. Uusi lääkeannos otettava, jos oksentaa 45 min kuluessa lääkkeen ottamisesta.

Vaikutustapa

Mifepristoni toimii keltarauhashormonin vastavaikuttajana kohdussa. Raskauden aikana se herkistää kohtulihasta supistuksille, ja mahdollistaa ensimmäisten kolmen raskauskuukauden aikana kohdunkaulan pehmentämisen ja avaamisen. Usein hoitoon liitetään kohdun supistusta lisäävä lääkitys. Raskauden keskeytyminen onnistuu valtaosalla hoitoa saavista, mutta joillakin on turvauduttava muihin menettelyihin. Hoitoon kuuluu toinen lääke, joka annetaan toisella käyntikerralla. Jälkitarkastus on välttämätön, ja se tehdään 2-3 viikkoa Mifegynen ottamisesta.

Haittavaikutukset

Hoidon jälkeen esiintyy yleisesti kohdun supistelua. Verenvuotoa kohdusta voi myös ilmaantua, ja se voi olla runsastakin. Lähivuorokausina hoidon jälkeen on hyvä pysytellä sovitun hoitopaikan lähettyvillä, jotta pitkittyvät ja runsaat vuodot voidaan tarvittaessa arvioida. Hoidon jälkeen voi ilmaantua myös pahoinvointia ja oksentelua tai muita vatsaoireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään vain raskauden yhteydessä. Jos raskaus hoidon jälkeen kuitenkin jatkuu, voidaan harkita sen keskeyttämistä muilla menetelmillä. Lääkityksen vaikutuksia kehittyvään sikiöön ei tunneta tarkoin. Hoidon aikana ei suositella imettämistä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä  alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Vaaleankeltaiset, sylinterimäiset, kaksoiskuperat tabletit, joiden halkaisija on 11 mm ja joiden toisella puolella on merkintä ”167 B”.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
MIFEGYNE 200 mg tabletti 3 x 1 fol
(Reseptilääke)
3 x 1 fol 107,71 Ei korvattava
MIFEGYNE 200 mg tabletti 3 x 1 fol
(Reseptilääke)
3 x 1 fol 92,37 Ei korvattava

Selaa myös nämä tuoteryhmät: RASKAUDEN KESKEYTYKSESSÄ KÄYTETTÄVÄT LÄÄKKEET, RASKAUDEN KESKEYTYKSESSÄ KÄYTETTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus