NUVARING 0,120/0,015 mg/24 h depotlääkevalmiste, emättimeen 1 x 3 kpl
Reseptilääke

NUVARING 0,120/0,015 mg/24 h depotlääkevalmiste, emättimeen 1 x 3 kpl

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

43,77

Tätä kylmäsäilytystä vaativaa lääkettä ei voi ostaa verkkokaupan kautta.

Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

etonogestreeli, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Valmistetta pidetään yleensä paikallaan kolme viikkoa kerrallaan, minkä jälkeen pidetään viikon tauko.

Lääkkeen ottaminen

Renkaan voi helposti asettaa paikalleen ja myös poistaa itse. Tätä varten pakkauksen mukana tulee kuvitettu käyttöohje, johon kannattaa tutustua huolellisesti. Jos rengas pääsee pois paikaltaan yli 3 tunnin ajaksi, voi sen ehkäisyteho heikentyä ja ylimääräisten vuotojen vaara kasvaa. Ehkäisytehon varmistamiseksi on tarkistettava säännöllisesti (esimerkiksi ennen ja jälkeen yhdynnän), että rengas on edelleen paikallaan emättimessä. Valmistetta ei pidä käyttää emättimeen tai kohdunkaulaan asetettavien ehkäisykuppien tai naisten kondomin kanssa.

Vaikutustapa

Valmiste sisältää estrogeenia ja keltarauhashormonia, jotka ehkäisevät raskautta usealla, toisiaan täydentävällä tavalla, joista tärkein on se, että ovulaatio eli munasolun irtoaminen estyy.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä emätintulehduksia, masennusta, sukupuolisen halukkuuden vähenemistä, päänsärkyä, migreeniä, vatsakipua, pahoinvointia, aknea, rintojen arkuutta, sukupuolielinten kutinaa, kuukautiskipuja, valkovuotoa, lantion kipua, painon nousua tai emätinrenkaan aiheuttamaa epämukavuutta. Jos ilmenee mielialamuutoksia tai masentuneisuutta, tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin. 

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Raskauden aikana rengasta ei pidä käyttää. Imetysaikana valmiste voi vaikuttaa maidon eritykseen, minkä vuoksi rengasta saa käyttää vasta kun rintaruokinta on päättynyt.

Säilytys

Ennen apteekista toimittamista:
3 vuotta, säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Potilaalle toimitettaessa:
Toimittamispäivä merkitään apteekissa pakkaukseen. Valmiste on otettava käyttöön viimeistään 4 kuukauden kuluessa toimittamispäivästä, joka tapauksessa kuitenkin ennen ”käytettävä viimeistään” päivämäärää.

Apteekista toimittamisen jälkeen:
4 kuukautta, säilytä alle 30 °C:ssa. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

NuvaRing on joustava, läpinäkyvä, väritön tai lähes väritön rengas, jonka halkaisija on 54 mm ja poikittaisläpimitta 4 mm.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: RASKAUDEN EHKÄISYYN TARKOITETUT LÄÄKKEET, RASKAUDEN EHKÄISYYN TARKOITETUT LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus