ONBREZ BREEZHALER 300 mikrog inhalaatiojauhe, kapseli, kova 3 x 30 fol
Reseptilääke

ONBREZ BREEZHALER 300 mikrog inhalaatiojauhe, kapseli, kova 3 x 30 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

108,21
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Alempi erityiskorvaus 65 % Peruskorvaus 40 %

Vaikuttava aine

indakateroli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään keuhkoahtaumataudin hoitoon. Se ei ole tarkoitettu astman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääke otetaan säännöllisesti yleensä kerran päivässä jatkuvana lääkkeenä eikä vain hengitysvaikeuksien ilmetessä. Taudin pahenemisvaiheissa tarvitaan usein myös muita lääkkeitä.

Lääkkeen ottaminen

Kapselien sisältämä inhalaatiojauhe otetaan keuhkoihin inhalaationa eli suun kautta sisään hengitettynä. Lääke inhaloidaan Breezhaler -inhalaattorin avulla samaan aikaan joka päivä ennen aterioita ja juomista tai niiden jälkeen. Kapselit poistetaan läpipainopakkauksesta vasta juuri ennen niiden käyttöä. Kapseleita ei saa nielasta. Inhalaattori vaihdetaan uuteen inhalaattoriin, kun aloitetaan uusi lääkepakkaus. Lääkkeen pakkauksessa olevassa selosteessa on inhalaattorin käyttöohje.

Vaikutustapa

Indakateroli vaikuttaa keuhkoputkiin siten, että keuhkoputkien sienämien lihasjännitys vähenee ja pienet ilmatiet laajenevat. Tämän seurauksena hengitys helpottuu.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa nuhaa, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä sekä kipua ja painontunnetta poskissa ja otsassa (nenän sivuonteloiden tulehdus). Joskus saattaa ilmetä lihaskramppeja, hengitysvaikeuksia tai käsien ja jalkaterien turvotusta. Jos esiintyy puristavaa rintakipua, pitää ottaa heti yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Säilytä kapselit läpipainopakkauksessaan, ja poista ne pakkauksestaan vasta juuri ennen käyttöä. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

ONBREZ BREEZHALER inhalaatiojauhe, kapseli, kova 150 mikrog

Läpinäkyvä (väritön), valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on musta vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu mustalla “IDL 150”, ja sen alapuolella on musta yrityksen logo (image1.png).

ONBREZ BREEZHALER inhalaatiojauhe, kapseli, kova 300 mikrog

Läpinäkyvä (väritön), valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on sininen vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu sinisellä “IDL 300”, ja sen alapuolella on sininen yrityksen logo (image1.png).

Selaa tätä tuoteryhmää: KEUHKOPUTKIA LAAJENTAVAT ASTMA- JA MUIDEN HENGITYSELINSAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus