PROGRAF 5 mg kapseli, kova 1 x 50 fol
Reseptilääke

PROGRAF 5 mg kapseli, kova 1 x 50 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

429,83
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
Viitehinta: 428,79 €

Vaikuttava aine

takrolimuusi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään elinsiirtojen yhteydessä.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä voidaan ottaa suun kautta tai laskimonsisäisesti. Yleensä lääkitys käynnistetään suun kautta kapseleilla, jotka niellään vesilasillisen kera. Lääke otetaan tyhjään mahaan tai vähintään tunti ennen ateriaa tai 2-3 tuntia sen jälkeen. Kapseli tulee ottaa heti kun se on poistettu pakkauksestaan. Sen mukana pakkauksessa olevaa kuivausainetta ei pidä niellä. Kapselin sisältö voidaan tarvittaessa liuottaa veteen, jolloin lääkettä voidaan antaa myös letkun kautta mahaan. Suonensisäistä lääkitystä käytetään tilanteissa, joissa lääkkeen ottaminen suun kautta ei onnistu.

Vaikutustapa

Lääke vähentää elimistön hylkimisreaktioita, joita siirretty elin aiheuttaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen haittavaikutuksia voi olla vaikea erottaa sairauden sekä sen hoitoon samanaikaisesti käytettyjen muiden lääkkeiden aiheuttamista oireista. Alkuvaiheessa lääke saattaa heikentää tarkkaavaisuutta, jolloin tulee olla varovainen liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa. Se voi myös aiheuttaa mm. verenpaineen nousua, ummetusta, ripulia, pahoinvointia, vatsakipuja, vapinaa, päänsärkyä, unettomuutta, näkö- tai tuntohäiriöitä ja ihottumaa sekä harvinaisempina monia muitakin, elimistön eri osiin kohdistuvia haittavaikutuksia. Hoidon aikana haittojen ilmaantumista tarkkaillaan ja annostusta muutetaan tarvittaessa pienemmäksi sivuoireiden vähentämiseksi. Mäkikuismaa sisältäviä rohdosvalmisteita ei pidä käyttää lääkityksen aikana.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Kapselit: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä lämpötilasäilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Kovat kapselit tulee käyttää välittömästi läpipainopakkauksesta ottamisen jälkeen.

Infuusiokonsentraatti: Säilytä ampulli alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Säilytä alle 25 °C. 

Ulkonäkö

Prograf 0,5 mg kova kapseli
Läpinäkymätön, kellertävä kova liivatekapseli, johon on painettu punaisella merkintä ”0.5 mg” ja ”[f] 607”. Kapselit sisältävät valkoista jauhetta.

Prograf 1 mg kova kapseli
Läpinäkymätön, valkoinen kova liivatekapseli, johon on painettu punaisella merkintä ”1 mg” ja ”[f]617. Kapselit sisältävät valkoista jauhetta.

Prograf 5 mg kova kapseli
Läpinäkymätön, harmahtavan punainen kova liivatekapseli, johon on painettu valkoisella merkintä ”5 mg” ja [f]657. Kapselit sisältävät valkoista jauhetta.

Prograf 5 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten
Kirkas liuos.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
PROGRAF 5 mg kapseli, kova 1 x 50 fol
(Reseptilääke)
1 x 50 fol 428,29 428,79 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
258,41 €

Selaa tätä tuoteryhmää: ELINSIIRRON YHTEYDESSÄ HYLKIMISTÄ ESTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus