QUETIAPINE ACCORD 200 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 fol
Reseptilääke

QUETIAPINE ACCORD 200 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 fol

9,71
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, EU maat - Delivery to EU countries, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke
Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
Viitehinta: 10,71 €

Tätä lääkettä ei voi valitettavasti ostaa verkkoapteekin kautta.

Vaikuttava aine

ketiapiini

Käyttötarkoitus

Skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoito ja uusiutumisen esto. Depottabletteja käytetään myös lisälääkkeenä vaikean masennuksen hoidossa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan useimmiten pienellä annoksella, jota vähitellen kasvatetaan tehoa ja haittavaikutuksia seuraten.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Depottabletit otetaan kerran päivässä ilman ruokaa kokonaisina (ei saa jakaa, purra tai murskata). Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Greippimehua ei pidä ottaa samanaikaisesti lääkkeen kanssa. Alkoholia tulee käyttää lääkityksen aikana varoen. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin. 

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa aivoissa pääasiassa serotoniini- ja dopamiini-välittäjäaineiden toimintaan. Se lievittää harhaisuutta ja muita psykoottisia oireita sekä tasaa mielialaa. Lääkkeen vaikutus tulee esille vasta noin 2 viikon kuluttua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat epänormaalit lihasliikkeet, painonnousu, huimaus, uneliaisuus, päänsärky ja suun kuivuminen. Joskus voi esiintyä myös lisääntynyttä ruokahalua, puhevaikeuksia, näköhäiriöitä, hengenahdistusta, mahavaivoja, voimattomuutta, ärtyneisyyttä, turvotusta, sydämentykytystä, itsetuhoisuutta, epänormaaleja unia ja painajaisia. Lääke voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä.

Mikäli hoidon aikana esiintyy itsetuhoisia ajatuksia tai käyttäytymistä, on otettava yhteyttä lääkäriin. Hoidon aikana on kiinnitettävä huomiota hyvään suuhygieniaan mahdollisen suun kuivumisen vuoksi.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

25 mg:n tabletit: Vaaleanpunaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joissa ei ole merkintää kummallakaan puolella.
100 mg:n tabletit: Keltaisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joissa ei ole merkintää kummallakaan puolella.
200 mg:n tabletit: Valkoisia tai lähes valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joissa ei ole merkintää kummallakaan puolella.
300 mg:n tabletit: Valkoisia tai lähes valkoisia, kapselin muotoisia, kaksoiskuperia tabletteja, joissa on kaiverrus ‘300’ yhdellä puolella eikä mitään merkintää toisella puolella.

150 mg depottabletti: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kapselinmuotoinen, kaksoiskupera tabletti, johon kaiverrettu merkintä ”AB2” toiselle puolelle, ja toisella puolella ei ole mitään merkintää. Tabletin pituus on noin 17,4 mm ja leveys noin 6,7 mm.
200 mg depottabletti: Keltainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, johon kaiverrettu merkintä ”I2” toiselle puolelle, ja toisella puolella ei ole mitään merkintää. Halkaisija on noin 9,6 mm.
300 mg depottabletti: Vaaleankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, johon kaiverrettu merkintä ”Q300” toiselle puolelle, ja toisella puolella ei ole mitään merkintää. Halkaisija on noin 11,2 mm.
400 mg depottabletti: Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, johon kaiverrettu merkintä ”I4” toiselle puolelle, ja toisella puolella ei ole mitään merkintää. Halkaisija on noin 12,8 mm

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
QUETIAPINE TEVA 200 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 fol
(Reseptilääke)
1 x 100 fol 37,99 38,49 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
24,23 €
SEROQUEL 200 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 fol
(Reseptilääke)
1 x 100 fol 145,08 38,49 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
88,48 €
KETIPINOR 200 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 kpl
(Reseptilääke)
1 x 100 kpl 38,49 38,49 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
24,53 €

Selaa tätä tuoteryhmää: PSYKOOSILÄÄKKEET
© 2022 Lääketietokeskus