SIGNIFOR 40 mg injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten 1 x 1 pakkaus
Reseptilääke

SIGNIFOR 40 mg injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten 1 x 1 pakkaus

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

2 677,31
(ei koske lääkkeitä)

Tätä kylmäsäilytystä vaativaa lääkettä ei voi ostaa verkkokaupan kautta.

Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turun alueella, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke

Vaikuttava aine

pasireotidi

Käyttötarkoitus

Aikuisten akromegalian ja Cushingin taudin hoito. Akromegaliassa kasvuhormonia erittyy liikaa, jolloin mm. kädet ja jalat ja muutkin ulkonevat ruumiinosat alkavat uudelleen kasvaa. Cushingin tauti johtuu kortikotropiinin ja kortisolin liikaerityksestä, jolloin ilmenee mm. lihasheikkoutta, vartalon ja kasvojen lihavuutta, luukatoa ja kohonnutta verenpainetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen lihakseen.

Vaikutustapa

Pasireotidi estää kasvuhormonin erittymistä, minkä seurauksena akromegalian oireet, kuten päänsärky, lisääntynyt hikoilu, käsien ja jalkojen puutuminen, väsymys ja nivelkivut, vähenevät. Lisäksi se estää kortikotropiinin tuotantoa, mikä puolestaan estää kortisolin liikaeritystä ja lievittää Cushingin taudin oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hyperglykemia eli korkea verensokeri, väsymys sappikivien muodostuminen ja mahavaivat. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun heikentymistä, päänsärkyä, huimausta, kaljuuntumista, kutinaa, sydämen sykkeen hidastumista tai pistoskohdan reaktioita, kuten kipua ja turvotusta. Mahdolliset väsymys, huimaus ja päänsärky voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä lääkityksen aikana. Lääkettä käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Jääkaapissa (2-8 °C). Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Injektiokuiva-aine: Hieman kellertävä tai keltainen jauhe.
Liuotin: Kirkas, väritön, kellertävä tai ruskehtava liuos.

Selaa tätä tuoteryhmää: AIVOLISÄKKEEN ERITTÄMÄT LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus