SYNARELA 200 mikrog/annos nenäsumute, liuos 1 x 60 annosta
Reseptilääke

SYNARELA 200 mikrog/annos nenäsumute, liuos 1 x 60 annosta

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

121,09
Tilaa uutiskirje ja saat 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista (ei koske lääkkeitä).
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, Postnord noutopisteet
Reseptilääke

Vaikuttava aine

nafareliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vaikean endometrioosin eli kohdun limakalvosirottuman oireiden hoitoon. Endometrioosi tarkoittaa tilaa, jossa kohdun limakalvoa tavataan muuallakin vatsaontelossa kuin sille kuuluvalla paikalla. Lisäksi lääkettä käytetään koeputkihedelmöityksen esihoitona ja kohdun lihaskasvainten eli myoomien leikkaushoidon yhteydessä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Suihketta annosteltaessa päätä taivutetaan hieman alaspäin ja suihkauksen jälkeen lievästi taaksepäin. Suihkeiden annon väliin on jätettävä 30 sekuntia. Nenän tukkoisuutta lieventäviä valmisteita ei saa käyttää 30 minuutin sisällä ennen tai jälkeen suihkeen annostelua. Aivastelu annostelun aikana tai heti sen jälkeen voi heikentää lääkkeen imeytymistä. Jos lääkettä ottaessa tulee aivastus, on otettava uusi annos.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa hormonitasapainoon siten, että munasolun irtoaminen estyy ja kuukautiset jäävät pois. Hoidon päätyttyä tasapaino palautuu ennalleen.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset muistuttavat vaihdevuosioireita. Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat painon nousu, mielialan ailahtelu, sukupuolivietin heikkeneminen, päänsärky, kuumat aallot, nuha, akne, ihon liiallinen talineritys, lihaskipu, rintojen pienentyminen, turvotus, emättimen ja ulkosynnyttimien kuivuus. Joskus voi esiintyä myös painon laskua, masennusta, unettomuutta, sukupuolivietin voimistumista, tuntoharhoja, verenpaineen muutoksia, liikakarvoitusta sekä yliherkkyyteen viittaavia oireita, kuten ihottumaa, kutinaa, hengenahdistusta tai rintakipua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä pystyasennossa, alle 25 °C. Säilytä ulkopakkauksessa. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai hieman kellertävä liuos.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: MUUT NAISTEN JA MIESTEN SUKUELINSAIRAUKSIEN LÄÄKKEET, MUUT NAISTEN JA MIESTEN SUKUELINSAIRAUKSIEN LÄÄKKEET
© 2024 Lääketietokeskus