TAMIFLU 30 mg kapseli, kova 1 x 10 fol
Reseptilääke

TAMIFLU 30 mg kapseli, kova 1 x 10 fol

Saatavuus ei ole taattu. Toimitusaika 2-4 arkipäivää, jos tukkuliike pystyy toimittamaan tuotetta.

16,17

Ilmainen toimitus noutopisteisiin 30.9.2023 asti!
 
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke
Ei korvattava

Vaikuttava aine

oseltamiviiri

Käyttötarkoitus

Lääke on viruslääke, jota käytetään influenssan hoitoon ja joissakin tilanteissa myös influenssan ehkäisyyn. Lääke ei korvaa influenssarokotusta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Influenssan hoitoon lääkettä otetaan yleensä kaksi kertaa päivässä viiden päivän ajan. Lääkehoito pitää aloittaa kahden ensimmäisen päivän aikana influenssan oireiden alkamisesta.

Jos lääkettä käytetään influenssan ehkäisyyn, sitä otetaan yleensä kerran päivässä 10 päivän ajan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke vaikuttaa vain influenssavirukseen (ei muihin viruksiin), eikä se korvaa rokotusta. Tabletit otetaan veden kanssa. Ne samoin kuin oraalisuspensio voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. On kuitenkin suositeltavaa ottaa lääke ruuan kanssa huonovointisuuden (pahoinvointi ja oksentelu) vähentämiseksi.

Vaikutustapa

Oseltamiviiri vaikeuttaa influenssavirusten lisääntymistä. Se lyhentää influenssan oireiden kestoa ja lievittää niiden voimakkuutta. Lääke vaikuttaa vain influenssaa aiheuttavaan virukseen. Se ei vaikuta flunssaan eli tavalliseen nuhakuumeeseen, koska influenssan ja nuhakuumeen aiheuttaa eri virukset.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja päänsärkyä. Ne lievittyvät yleensä itsestään parin ensimmäisen päivän aikana. Merkittäviä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ei ole todettu.

Alkoholi ei muuta lääkkeen tehoa. Lääke ei vaikuta ajokykyyn.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä. Oseltamiviiria voidaan yleensä käyttää myös raskauden aikana.

Säilytys

Kapseli: Alle 25 °C.

Apteekissa valmistetun suspension säilytys:
Huoneenlämmössä: Käyttökelpoinen 3 viikon ajan, alle 25 °C.
Jääkaapissa: Käyttökelpoinen 6 viikkoa säilytettäessä 2 - 8 °C:ssa.

Jauhe: Alle 30 °C:ssa. Valmistuksen jälkeen suspensiota voidaan säilyttää joko huoneenlämmössä (ei yli 25 °C) 10 päivän ajan tai jääkaapissa (2 - 8 °C) 17 päivän ajan.

Ulkonäkö

30 mg kaps: Vaaleankeltainen himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä vaaleankeltainen himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "30 mg".
45 mg kaps: Harmaa himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä harmaa himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "45 mg".
75 mg kaps: Harmaa himmeä pohjaosa, jossa merkintä "ROCHE" sekä vaaleankeltainen himmeä kansiosa, jossa sinisellä merkintä "75 mg".
Jauhe: Valkoista tai vaaleankeltaista, rakeista tai kokkareista.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: VIRUSLÄÄKKEET, INFLUENSSAVIRUSLÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus