VOXRA 300 mg säädellysti vapauttava tabletti 1 x 30 kpl
Reseptilääke

VOXRA 300 mg säädellysti vapauttava tabletti 1 x 30 kpl

Tuotetta on varastossamme
Lähetetään 0-2 arkipäivässä
Toimitus alk. 0 €*

19,27

Ilmainen toimitus noutopisteisiin 30.9.2023 asti!
 
Vain kirjautuneet asiakkaat voivat tilata tämän tuotteen. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy käyttäjäksi. Käytettävissä olevat toimitustavat: Länsikeskuksen apteekin noutolokero, Postin noutopisteet, DB Schenker noutopisteet, Matkahuollon noutopisteet, Postin toimitus kotiovelle, Pikatoimitus kotiin Turussa, DB Schenker Kotiintoimitus
Reseptilääke
Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
Ylempi erityiskorvaus 100 % omavastuu 4,5 € Peruskorvaus 40 %
Viitehinta: 19,27 €

Vaikuttava aine

bupropioni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään masennuksen eli depression hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannosta ei saa ottaa useammin kuin kerran vuorokaudessa. Masennuksen lääkehoito kestää tavallisesti useita kuukausia.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ruokailusta riippumatta. Niitä ei saa jakaa, murskata tai pureskella, koska tämä voi lisätä haittavaikutuksia. Samanaikaisesti ei saa ottaa muita bupropionia sisältäviä valmisteita, esimerkiksi eräitä tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettuja valmisteita.

Vaikutustapa

Tarkkaa mekanismia, miten bupropioni lievittää masennusta, ei tunneta. Oletetaan, että vaikutus perustuu siihen, että se lisää noradrenaliinin ja dopamiinin määrää ja vaikutuksia aivoissa. Vaikutus ilmaantuu tavallisesti vasta 2-4 viikon kuluttua lääkkeen aloittamisesta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, päänsärky, suun kuivuminen, pahoinvointi ja oksentelu. Unettomuutta voi ehkäistä ottamalla lääkeannoksen aamuisin. Joskus voi esiintyä myös allergisia reaktioita, kiihtyneisyyttä, näkö- ja makuhäiriöitä, vapinaa, korvien soimista ja voimattomuutta.

Lääkehoidon alkuvaiheessa masennukseen liittyvät itsetuhoiset ajatukset voivat lisääntyä. Tästä on hyvä kertoa jollekin sukulaiselle tai ystävälle, jotta tämä voi huomioida jos lääkkeenkäyttäjän masennus tai ahdistuneisuus tuntuu pahenevan.

Alkoholia on käytettävä lääkityksen aikana varoen. Käyttö yhdessä nikotiinilaastarin kanssa voi nostaa verenpainetta. Lääke saattaa heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ainakin tilapäisesti.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle ja valolle.

Ulkonäkö

150 mg tabletti: kermanvalkoisesta vaaleankeltaiseen pyöreä tabletti, jossa on merkintä "GS 5FV 150" mustalla musteella toisella puolella, toinen puoli on paljas.

300 mg tabletti: kermanvalkoisesta vaaleankeltaiseen pyöreä tabletti, jossa on merkintä "GS 5YZ 300" toisella puolella, toinen puoli on paljas.

Vaihtokelpoinen tuote

Nimi Pakkauskoko Hinta Viitehinta Korvattavuus Korvattu hinta
BUPROPION ACCORD 300 mg säädellysti vapauttava tabletti 1 x 30 fol
(Reseptilääke)
1 x 30 fol 17,06 19,27 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
11,67 €
BUPROPION SANDOZ 300 mg säädellysti vapauttava tabletti 1 x 30 fol
(Reseptilääke)
1 x 30 fol 18,77 19,27 € Korvattava ( hintaan lisätään lääkkeiden toimitusmaksu 2,39 €)
12,7 €

Selaa myös nämä tuoteryhmät: MASENNUSLÄÄKKEET, TUPAKOINNIN LOPETTAMISEN TUKENA KÄYTETTÄVÄT LÄÄKKEET
© 2023 Lääketietokeskus