Teini-ikäisen ihonhoito

kosmetiikka-kuva2

27.9.2022

Päivittäinen kasvojen ihonhoito tulisi aloittaa viimeistään siinä vaiheessa, kun ensimmäiset epäpuhtaudet ilmestyvät, eli yleensä viimeistään 12-vuotiaana.

Tärkein tuote epäpuhtaan ihon kasvojen ihon hoitoon on omalle ihotyypille sopiva, hellävarainen puhdistustuote. Ihotyypin ja oman mieltymyksen mukaan voidaan valita geelimäinen, vaahtomainen tai maitomainen tuote. Kasvojen iho on hyvä puhdistaa aamuin illoin ja pesu voidaan viimeistellä kasvovedellä. Aamuisin ihon puhdistukseen voi vaihtoehtoisesti käyttää pelkästään misellivettä.

Puhdistuksen jälkeen iholle tulisi aamuin illoin käyttää kevyttä kosteusvoidetta, sillä myös herkästi rasvoittuva iho kaipaa kosteutusta. Kosteusvoiteista löytyy myös mattapinnan jättäviä tuotteita. Yöksi finnien ja epäpuhtauksien päälle voi käyttää paikallista, kuivattavaa valmistetta. Itse ihon puhdistuksen lisäksi myös tyynyliinat ja muut kasvoihin kosketuksissa olevat tekstiilit on hyvä muistaa pestä tai vaihtaa säännöllisesti.

Ihon kuorintaa mekaanisesti ei suositella, sillä se voi pahentaa epäpuhtaan ihon tilannetta. Mikäli ihoa haluaa kuitenkin kuoria, voi kuorintaan käyttää esimerkiksi salisyylihappoa sisältävää kasvovettä.

Ihon huolellisen puhdistuksen tarve korostuu varsinkin, jos päivisin iholla on meikkiä, sillä huonosti iholta puhdistettu meikkikerros pahentaa epäpuhtaan ihon tilannetta. Kuitenkaan liiallinen puhdistus voimakkailla pesuaineilla ei myöskään ole hyväksi. Mahdollisia finnejä ei kannata puristella tulehdusriskin takia ja finnien puristelu voi myös aiheuttaa iholle arpia.

Lääkäriin on hyvä hakeutua, mikäli itsehoidosta ei ole apua tai iholla on suuria, kipeitä ja ontelomaisia näppylöitä.

Kirjoittaja:

ACO SPOTLESS Daily Toner 200 ml
11,00 (1 l = 55,00 €)


ACO SPOTLESS Daily Face Wash 200 ml
11,50 (1 l = 57,50 €)


Vichy Normaderm Phytosolution Kasvosuihke 100 ml
19,50 (1 l = 195,00 €)


AbiCare Acne emulsiovoide 30 ml
19,50 (1 l = 650,00 €)


Katso epäpuhtaan ihon tuoteet